Quantcast
Channel: Kurser / Event – Daytrading – Swingtrading – Teknisk analys – Winning Trading
Viewing all 26 articles
Browse latest View live

WT Forecast förra veckan

$
0
0

Den som prenumererar på mina dagliga nyhetsbrev har även möjlighet att få tips på formationer som har riktigt bra edge. Jag kallar detta för WT Forecast (på denna länk förklarar jag hur den fungerar). För två veckor sedan gick jag igenom varför nedanstående aktier hade en extra bra edge på en veckas sikt. Så här blev resultatet för de som följde planen och stängde dessa förra fredagen:

SWED = +3,1%,  LUND = 5,1%, ATCO = +2,8%, ASSA = 3,6%,  MELK = -0,8%, VOLV = +23,0%, SAND = +3,9%, SKF = +4,4%, HUSQ = +8,8%,  SHB = +4,4%, INDU = +4,5%, SKA = +1,0%, TREL = +0,3%, ERIC = -8,0%, LAT = +4,8%, NOB = +7,6%

Vill du prenumerera (krävs att du prenumererar även på mina dagliga nyhetsbrev), i så fall kan du beställa de här:
http://winningtrading.vinnarbyran.se/kontaktformular

Passar på att önska er en trevlig helg!


Helt ny tradingkurs i underbara Åhus

$
0
0

Nu kan du gå en komplett tradingkurs med Tobbe Rosén som genomfört många uppskattade kurser inom trading. I denna kurs får du lära dig grunderna i var och när du ska agera både på kort-, medel- och lång sikt. Tobbe har varit aktiv på börsen i mer än 30 år.

På kursen lär du dig teknisk analys som behövs för att kunna ta till dig de strategier för day-, swing- och längre trading som du kommer att lära dig under dessa intensiva kursdagar. Länk till mer information hittar du på denna länk.

Osäkerhet skapar tvära kast (hopp/förtvivlan)

$
0
0

Intresserad av att gå min nya tradingkurs? Här hittar du mer info.


NEW YORK: RÅVARUNEDGÅNGAR SÄNKTE, DEFENSIVT UPPÅT, S&P -0,2%

STOCKHOLM (Direkt) Torsdagshandeln på Wall Street stängde strax under nollstrecket, där en viss återhämtning dock syntes på slutet. Defensiva sektorer gick starkast, med dagligvaror och telekom i ledningen, medan konjunkturkänsligt höll tillbaka.

Vid stängning noterades Dow Jones industriindex ned 0,1 procent till 17.985, och S&P 500 minus 0,2 procent till 2.115. Nasdaqs kompositindex var ned 0,3 procent till 4.958.

De amerikanska börserna, som under onsdagen upplevde lätta rörelser upp med stöd av stigande råvarupriser, vände utvecklingen till rött under torsdagen.

”En liten vinsthemtagning efter ett rally är inte ovanligt, särskilt då investerare är försiktiga inför Federal Reserves räntemöte nästa vecka”, sade Karyn Cavanaugh på Yoya Financial, till Reuters.

Prisnedgångar i råvaror sänkte stålbolagen US Steel och AK Steel, ned 2 respektive 6 procent. Även gruvbolaget Freeport-McMoran retirerade drygt 6 procent. På energifronten backade gasbolaget Chesapeake Energy 2 procent, på företagsnyheter om att RBC Capital nedgraderat aktien till underperform från sektorperform.

Bland dagens vinnare var däremot aktier inom de mindre konjunkturkänsliga sektorerna telekom och dagligvaror. Teleoperatören AT&T och Verizon steg bägge med 0,7 procent. I toppen av det breda S&P500-index hamnade J.M. Smucker, som klättrade 8 procent sedan matproducenten rapporterat om försäljningssiffror för kvartalet som översteg förväntningarna.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var ned 3 punkter till 1,68 procent.


 

Stockholmsbörsen igår: Igår skrev jag: ”Onsdagens högsta och lägsta omsluts, precis som tisdagens görs av fredagens, helt av föregående dags högsta och lägsta. Detta utseende kallas för en Shark 32:a och utbrott från detta utseende brukar bli kraftfullt.”

Gårdagen inleddes söderut och nedgången fortsatte under hela dagen. Stängningen skedde vid 1344 nära dagslägsta och motsvarade en nedgång med 1,3 procent.

Sedan den lokala pivottoppen sista dagarna i maj har vi bjudits på tre negativa candlesticksformationer och en positiv. Det är fortfarande ett osäkert utseende med ett flertal olika konsolideringar. Så länge inte köparna vågar hålla i taktpinnen så att tidigare pivottoppar tas ut är jag dock svagt negativt inställd till fortsättningen, även om jag ser en del ljusglimtar i tunneln.

Volymen igår var högre än i onsdags men trots det 22 procent under det dagliga snittet för de senaste tre månader. Totalt var det bara 33 procent av de 284 aktier jag dagligen bevakar som steg igår och sedan årsskiftet är det 43 procent som noteras högre. Bästa sektorer igår blev defensiva kraftbolag och basråvaror. Sämst gick offensiva finans och konsumenttjänster.


 

Nyhetsbyrån Direkt:

RAPPORTER

STOCKHOLMSBÖRSEN
– SAS (kl 8.00), Svolder (före börsöppning)

FIRST NORTH
– Medcap

STÄMMOR
– Cherry (extra), Community Entertainment, Toleranzia

EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
– Community Entertainment: anmälningstid i nyemission inleds (avslutas 23/6)
– Dignitana: anmälningstid i nyemission avslutas
– Elor : första dag för handel på First North
– Enorama Pharma: första dag för handel på First North
– Kontigo Care: anmälningstid i nyemission avslutas
– Lidds: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission
– Nordic Waterproofing: första dag för handel på Stockholmsbörsen

EXKLUSIVE UTDELNING
– East Cap Explorer (0:80 kr), Frontline (0:40 usd kvartalsvis)

ÖVRIGT BOLAG OCH BÖRS
– Kinabörserna stängda pga Tuen Ng Festival

MAKROSTATISTIK
– Tyskland: KPI (def) maj kl 8.00
– Tyskland: grossistpriser maj kl 8.00
– Frankrike: industriproduktion april kl 8.45
– Danmark: KPI maj kl 9.00
– SCB: småhusbarometern maj kl 9.30
– SCB: Sveriges ekonomi 1 kv, statistiskt perspektiv kl 9.30
– Norge: KPI maj kl 10.00
– USA: Michigan-index (prel) juni kl 16.00

CENTRALBANKER
– Riksbanken: resultat köpauktion realobligationer kl 10.10
– BOE: inflationsförväntningar maj kl 10.30
– Ryssland: centralbanken lämnar räntebesked kl 12.30
– Riksbanken: fullmäktige sammanträder kl 13.00
– Riksbanken: annonserar återköp statsobligationer kl 16.20

MAKRO ÖVRIGT
– Kina: helgstängt


 

USA-börsen igår: Igår skrev jag: ”Sedan den 19 maj har bara 3 av de 14 dagsstaplarna stängt i den nedre delen. Nu blir det spännande att se var nästa topp noteras och om den pågående cykeln blir höger- eller vänsterställd.”

Torsdagen inleddes med ett negativt gap och kursen fortsatte sedan ner mot 2108 innan köparna sög upp säljtrycket. Andra halvan av dagen präglades av uppgång och stängningen vid 2115,6 motsvarade en måttlig nedgång med 0,2 procent.

Indexet höll sig alltså kvar ovanför 2111-nivån även igår även om nivån inledningsvis punkterades. Sedan den 19 maj har bara 3 av de 15 dagsstaplarna stängt i den nedre delen. Nu blir det spännande att se var nästa topp noteras och om den pågående cykeln blir höger- eller vänsterställd.

Alla sektorer stängde på plus igår. Bäst utvecklades basråvaror och ickecykliska konsumentprodukter. 54 procent av de aktier jag följer steg.

Volymen igår var till och med lägre än i onsdags och hela 22 procent under det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. VIX steg med 4 procent till 14,6 vilket innebär att placerarkollektivet väntar sig rörelser mellan 2205 och 2025 den kommande månaden. Den låga nivån på VIX i relation till hur nära viktiga motstånd kursen noteras hos SP500 innebär att det är mycket som talar för att VIX är på väg att bottna och kanske vända upp vid den stigande stödlinjen som åter testas av.

worldindikators

Kurs långsiktig trading

$
0
0

Kursen för dig som vill få bra avkastning på börsen utan att lägga ner så mycket tid framför datorn och inte behöva lämna tillbaks hela eller större delen av vinsten när börsen vänder ner.

De senaste åren har vi haft stor efterfrågan på en prisvärd komplett kurs där man lär sig handla aktier och med enkla bra strategier för att bygga upp en bra portfölj.

Kursinnehållet är omfattande och för underlätta spelas varje lektion in och kan repeteras både under och efter kursen.

Du hittar mer information på LT2.academy

Lite nya kursdatum

$
0
0

Jag har inte varit så aktiv med kurser de senaste åren på grund av tidsbrist. Nu har bestämt mig för att köra kurser både långsiktiga- och kortsiktiga i höst. För den som är intresserad är följande kurser inplanerade:

  1. Daytradingkurs den 3-5 september i Åhus. Info på denna länk.
  2. Långsiktig handel med bra avkastning utan att behöva sitta limmad framför datorn. Mer info om LT2 på denna och denna länk.
  3. ST3 2019. Totalt 45 lektioner (90 timmars lektionstid) med läxor, strategier, verklig trading och egen mentor. Du kan läsa mer om utbildningen på denna länk och vill du skicka in en intresseanmälan gör du det här.

OMXS30: Uppladdning och squeezeformation

$
0
0

Teknisk analys OMXS30: För en vecka sedan skrev jag: ”OMXS30 befinner sig i ett intressant område som är lite av ett vägskäl. Ett utbrott upp och förbi primärtrenden som därefter följs av en högre lågpunkt än 1560 indikerar att vi framöver kommer att få se ett test av majtoppen vid 1635. Om det istället visar sig att torsdagens högsta blir en ny lägre topp och att 1542 därefter punkteras signalerar det att säljarna fortfarande håller i taktpinnen. Vi ska inte bli förvånade om det kommer vara lite skvalpigt och nyhetsdrivet den närmaste tiden.”

Den förkortade midsommarveckan inleddes med två positiva reversalstaplar men torsdagen avslutades med en kraftull negativ candle, den mest negativa på mer än en månad. Totalt föll OMXS30 med 1,3 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången sedan årsskiftet nu uppgår till 1,7 procent.

Juni månadscandle noteras inför sista veckan i månaden, likt maj, som en negativ shooting star med en rejäl svans på ovansidan. Förra veckan blev den femte som stängde klart under mitten av veckocandlen och i dagschartet har övre delen på Ichimokumolnet testats vid flera tillfällen utan att ha tagits ut.

Som jag påpekat sedan månadens början är OMXS30 för tillfället fångat i en range mellan 1592 och 1542. När indexet ”fastnar/fångas” i en tradingrange är det konsekvens av att placerarkollektivet känner sig osäkra. Om det visar sig att den övre begränsningen tas ut innan 1542 punkteras ökar chansen för uppgång och den upptrend som då effektueras är ett resultat av att allt fler ser med optimism på fortsättningen. Om däremot 1542 punkteras, utan att snabbt tas tillbaks, ökar risken för att säljtrycket tilltar vilket troligen kommer att leda till en kortsiktig nedtrend.

Den långa trenden som jag definierar genom bland annat lutningen på 200-dagars medelvärde tolkar jag relativt neutralt. Trendfasindikatorn noteras för tillfället till +0,1 och ADX är fallande kring 19 vilket innebär ett trendlöst tillstånd.

Volymen har med tanke på den förkortade handelsveckan varit hyfsad. igår var högre än i måndags och noterades 3 procent över det dagliga snittet för de senaste tre månaderna. Volymbalansen håller på att bestämma sig om den ska upp- eller ner.

På ovansidan möter närmast 1560 följt av 1572-1582 men framförallt zonen kring 1590-1600.

På nedsidan hittar vi närmast stöd vid 1542 som om nivån punkteras utan att snabbt återtas signalerar om en nedgång mot vårens bottnar mellan 1500-1480.

På lång sikt är jag åter svagt negativ och vill se att tidigare signifikanta lågpunkter och toppar håller för att så småningom åter bli neutral.

På medellång sikt (veckor till månader) är jag för tillfället netural och vill se om indexet ”lämnar” 50-dagars medelvärde med en upp- eller nedgång, det krävs några dagar för att bekräfta.

På kort sikt (dagar till veckor) är jag neutral så länge kursen inte etablerar sig över eller under 20-dagars medelvärde alternativt markerar en ny pivottopp eller lågpunkt.

Sammanfattning: Osäkerheten hos placerarkollektivet innebär att OMXS30 för tillfället är fångat i en tradingrange mellan 1592-1542. Vollan har avtagit så att detta även lett till en Squeeze och det vi vet är att utbrott från en sådan formation ofta blir kraftfull men däremot vet vi inte åt vilket håll utbrottet sker. Den av nivåerna i den rådande tradingrangen som tar ut eller punkteras kommer förmodligen att peka ut den riktning som kommer att råda de följande veckorna.

Motstånd: 1560 / 1568 / 1572-1582 / 1590-1600
Stöd: 1542-1540 / 1530 / 1500 / 1487 / 1482

Viewing all 26 articles
Browse latest View live